Hälsosmart mat

HälsoSmart Mat

Mitt matkoncept

I min matfilosofi utgår jag i från rena, naturliga råvaror, gärna ekologiska och/eller närproducerade, utan gluten, mjölk och vitt socker.  Jag gör både vanliga, vegan, paleo och rawfoodrecept. 

Det finns något för de flesta helt enkelt.


Det går jättebra att båda laga mat och baka utan vanligt mjöl och vanligt socker och ändå få till både konsistens och smak som smakar "som vanligt". Man får bara tänka på ett annat sätt.

Eftersom jag i grund och botten är bagare och konditor gillar jag fortfarande att bak och experimenterar ofta fram nya smaker och nya recept som både smakar gott och gör gott för kroppen.


Alla mina kurser bygger på denna filosofi och även min bok: Hälsosmart Matmagi, som släpptes i juni 2022.


Att det är bra för vår hälsa att dra ner på de "tre vita gifterna" -vitt socker,-vitt mjöl och mjölkprodukter, har du säkert hört talas om, att vi mår bra av att få i oss mer grönsaker och fibrer och att äta ren mat, det stärker vår hälsa.


På ett enkelt sätt guidar jag dig i hur du kan lägga till mer bra saker i din kost, vad du kan byta ut och vad du kan dra ner på utan att det behöver vara tråkigt. Min filosofi bygger på att det ska vara enkelt och tillgängligt, det ska funka i vardagen annars är det ingen idé. Då orkar man inte hålla på..


Det ska vara gott och enkelt att äta hälsosamt och det ska finnas en balans i allt man gör. Jag gillar inte att komma med pekpinnar, utan visar istället fler vägar att gå :)

Hälsosmarta Matkurser

I min HälsoSmarta Matkurs får man lära sig massor med tips och trix för att kunna laga god, nyttig och hälsosam mat.

Vi utgår alltid från rena, ekologiska råvaror. Allt fritt från Gluten, Mjölkprodukter och Vitt socker.


Just nu har jag tre olika kurser, självklart kan man göra en kombination av dem om man vill laga lite från olika kategorier. Jag kan självklart sy ihop ett koncept med bara RawFood om man önskar eller om det finns andra önskemål.


Matigare Mellanmål:

Vi gör olika mellanmål som tex fröknäcke, avokadoröra, hummus, bars, bollar, chiasylt, plättar och scones.

Smarriga Smoothies:

Vi gör olika smoothies, smoothiebowls, musli, granola, chiapudding, nötmjölk och juice.

Nyttigare Fika:

Vi bakar massor med goda efterrätter och fika!

Kladdkaka, muffins, brownies, äpplepaj, glass, chokladmousse, havrekakor och cookies.


Du kan boka in mig för en av kurserna eller för alla tre. Dra ihop ett gäng eller bara familjen så kommer jag med råvaror, inspiration och recept hem till dig!

Men minst 4 personer behöver man vara.


Perfekt för möhippan, födelsedagspresent eller till företaget eller bara för att få in lite ny inspiration hemma i köket.

För mer info och anmälan: annika@infullbloom.se


Här hittar du vad som är på gång den närmaste tiden.

Workshop i Hälsosmart mat, olika teman


Jag anordnar workshops inom samma tema, HälsoSmart mat, då håller vi på i 3-4 timmar, lagar mat tillsammans, jag håller en liten miniföreläsning om olika råvaror och finns med för att hjälpa till och svara på alla dina frågor. När allt är färdiglagat och färdigbakat så avnjuter vi det hela tillsammans.


Detta tillfälle brukar vara oerhört uppskattat och det är väldigt trevligt. Du får mycket inspiration, tips och trix, recept och härligt umgänge.


Just nu har jag några workshops per år i Borås hos Camilla på 4thceremony, håll utkik efter datum!


Vill du anordna en workshop hos dig, på ditt företag eller i din lokal, så tveka inte att höra av dig!

Det är dock viktigt att det finns ett litet kök, med rinnande vatten och gärna en kyl.


Här hittar du vad som är på gång den närmaste tiden.


Föreläsning

Jag erbjuder även föreläsningar inom kost och hälsa som hör ihop med min holistiska filosofi.


Jag brukar ha med mig lite smakprover på olika godsaker, samt att man får recept på allt som bjuds. Jag berättar mycket om olika råvaror (om det är det man vill)  inspirerar om hälsa, såsom mat, stress, andning, vila och återhämtning, pratar om hälsa på ett holistiskt sätt helt enkelt.


Håll utkik för datum och plats! Här hittar du vad som är på gång den närmaste tiden.

Vill du att jag kommer till din lokal eller företag, ni kanske behöver en liten HälsoBoost, så maila mig så kan vi komma överens om nåt bra!